Gemeente en FC Belgica verzekeren toekomst van het voetbal in Vic Coveliersstadion.

Op 20 februari 2017
vc

Toekomst Vic Coveliersstadion verzekerd. (Persbericht)

 

Dankzij de subsidie van de Vlaamse regering kon Edegem en voetbalclub Belgica Edegem Sport in 2014 in_vesteren in de aanleg van een kunstgrasveld in het Vic Coveliersstadion waar ook atletiekclub ABES haar terreinen heeft. In een overeenkomst met het gemeentebestuur verbond Belgica Edegem Sport zich tot de betaling van een deel van de investeringskost en tot het onderhoud van de site. Jammer genoeg moest het gemeentebestuur in het voorjaar van 2016 vaststellen dat de sportclub noch het noodzakelijk onderhoud, noch de financiële verplichtingen nakwam. In juni 2016 keurde de gemeenteraad een lastenboek goed waarmee het gemeentebestuur op zoek ging naar nieuwe kandidaat-gebruikers. Twee kandidaten dienden zich àan. Edegem koos voor de vzw FC Belgica als nieuwe partner. Het college van burgemeester en schepenen keurt in de zitting van 20 februari de nieuwe overeenkomst goed. 

In het najaar_van 2016 dienden twee kandidaten een geldig dossier in: VC Mortsel OG uit Mortsel en FC Belgica vzw uit Edegem. "We kozen voor FC Belgica vzw, een club die momenteel haar terreinen heeft in de Molenlei, omdat zij ons de meeste financiële zekerheden konden aantonen en een duidelijke langetermijnvisie hadden. Bovendien heeft de club een sterkere zelfs geschiedkundige band met Edegem en gaven ze in hun dossier het meeste aandacht aan details in de werking en het terreinbeheer", vertelt schepen voor sport Koen Michiels. "De club zal ook samenwerken met voetbalclub Ostan, een club die momenteel al gebruikt maakt van hun accommodatie in de Molenlei." 

De voetbalsite Vic Coveliers in de Jan Verbertlei te Edegem bestaat uit twee delen. Het deel met het B en C-vfld, gebouw en parking zijn onderdeel van een erfpachtovereenkomst die voetbalclub Belgica Edegem Sport en atletiekclub ABES deelden. Voor kunstgrasveld, het A-veld, bestond een gebruikersovereenkomst en een overeenkomst die de investeringsbijdrage regelt. Het college van burgemeester en schepenen gunt daarom op 20 februari 2017 een nieuw zakelijk recht voor de voetbalterreinen Vic Coveliers aan VZW F.C. Belgica. Tussen de gemeente, atletiekclub ABES en de nieuwe voetbalclub F.C. Belgica wordt een nieuwe erfpachtovereenkomst en een huishoudelijk reglement opgemaakt. 

"In afwachting van de definitieve goedkeuring en ondertekening van de nieuwe op te stellen erfpacht, konden we wel al tot een overeenkomst op papier komen met F.C. Belgica om de accommodatie als een goede huisvader te beheren en konden we de sleutels al overhandigen", sluit burgemeester Koen Metsu. "We zijn zeer tevreden dat een nieuwe Edegemse club de toekomst van het voetbal op de site weer verzekerd." 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is