Gemeenteraad 24 april 2017.

Op 24 april 2017

Op de gemeenteraad van april 2017 stonden een aantal belangrijke punten op de agenda. Graag lichten wij enkele punten hier kort toe: 

ave turnzaal
Nieuwe douches en sanitair bij turnzaal Andreas Vesalius

 

Naar aanleiding van de steeds groeiende problematiek rond ruimtegebrek werd met de gemeenteraadsbeslissing van januari 2011 beslist om nieuwe klaslokalen te bouwen voor de gemeentelijke school Andreas Vesalius.

Daarnaast startte de gemeente ook met een aantal randwerken in het gehele transformatieproject van de school.

 

“Eén van die randwerken is de realisatie van nieuw sanitair aan de turnzaal. Dit sanitair moet de sportbeleving verbeteren en is nodig indien we de turnzaal ook voor naschools sportgebruik willen openstellen op een kwalitatieve manier”, vertelt schepen voor Sport en Onderwijs, Koen Michiels.

Concreet komen er 4 nieuwe toiletten, 1 toilet voor mensen met een beperking en 2 doucheruimtes bestaande uit 5 douches voor mannen en 5 douches voor vrouwen.

 

Verder is schepen Koen Michiels fier om te mogen aankondigen dat we kunnen rekenen op subsidies van de Vlaamse overheid voor dit project: “Omdat we de turnzaal - en dus ook de sanitaire voorzieningen - naschools zullen openstellen voor bijvoorbeeld sportverenigingen kunnen we rekenen op die subsidies van de Vlaamse overheid. Het gaat dan specifiek over 70% subsidies voor de infrastructuurwerken en 50% voor de exploitatie.”

 

De werken zullen plaatsvinden in de zomervakantie van dit jaar.

 

 

 

htl
Nieuwe invulling voor het Westelijk koetshuis Hof ter Linden

 

Iedereen heeft ongetwijfeld al gemerkt dat er momenteel grote restauratiewerken plaatsvinden aan de koetshuizen in Hof ter Linden. De gemeente ging dan ook op zoek naar een nieuwe invulling voor deze twee koetshuizen.

 

Op de gemeenteraad van april 2017 werd de nieuwe partner van de gemeente voor het Westelijke koetshuis bekend gemaakt. Het gaat om bvba Melkerij Hof ter Linden – ook gekend van andere zaken in onze provincie.

 

In de vorm van een handelhuurovereenkomst zal het Westelijke koetshuis uitgebaat worden. Er komt een gezellige brasserie waar de Melkerij mikt op kindvriendelijkheid en een familiale sfeer. Iedereen, van jong tot oud, moet zich hier welkom voelen.

 

Daarnaast lieten ze in het ingediende dossier ook merken dat ze aandacht hebben voor de omgeving in al haar facetten: zowel op vlak van cultuur, erfgoed, natuur en recreatie.

Verder zal het koetshuis achteraan uitgebreid worden met een veranda die uitzicht geeft op de tuin. In die tuin zal een kleine speeltuin komen. Deze speeltuin zal met natuurlijke elementen gebouwd worden zodat ook deze in het totaalplaatje past.

 

“Op deze manier zetten we weer een stap verder in de uitbouw van Hof ter Linden en Fort 5 als recreatieve ontspanningsplek en groene long van Edegem. Een plek waar elke Edegemse inwoner zich kan ontspannen en kan genieten van iets lekker, iets moois, iets unieks….”, vertelt burgemeester Koen Metsu.

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is