KERSVERSE STAATSSECRETARIS ZUHAL DEMIR KOMT NAAR EDEGEM!

Op 12 maart 2017
zd

KERSVERSE STAATSSECRETARIS ZUHAL DEMIR KOMT NAAR EDEGEM!

N-VA Edegem is fier om als eerste afdeling in Vlaanderen de opvolgster van staatssecretaris Elke Sleurs te mogen ontvangen.

Zuhal Demir zal bevoegd zijn voor Gelijke kansen, Armoedebestrijding, Personen met een beperking en Grootsteden- en Wetenschapsbeleid.

 

De 36-jarige Zuhal Demir is sinds 2010 de arbeidsmarktspecialiste van de N-VA in de Kamer. Ze legde zich toe op de thema’s van sociaal overleg, welzijn op het werk en een goed evenwicht tussen rechten en plichten.

 

De mijnwerkersdochter studeerde af als juriste aan de KU Leuven en haalde daarna een master Sociaal Recht aan de VUB. Van 2004 tot 2013 werkte ze als advocate arbeidsrecht in Antwerpen. In 2013 werd ze districtsburgemeester van Antwerpen in een coalitie met de N-VA, Open Vld en Groen. Ze verhuisde in 2016 terug naar haar geboortestad Genk om samen met haar broers en zussen de zorg voor haar zieke moeder op te nemen.

 

Met gelijke kansen en armoedebestrijding krijgt Zuhal Demir bevoegdheden die aansluiten bij het verhaal dat ze al jaren brengt. “Ik heb een belangrijke opdracht gekregen van de partij en een bevoegdheid die me erg na aan het hart ligt”, zegt ze daarover.

 

Volgens de Limburgse is ze klaar voor haar nieuwe rol. “Sinds 2010 werk ik in de commissie Sociale Zaken rond werk. Dat is nog altijd de beste manier om mensen uit de armoede te halen. Mensen de capaciteit geven om voor zichzelf te zorgen, is het beste cadeau dat we ze kunnen geven. Maar er zijn drempels, en die moet ik wegwerken.”

 

Als parlementslid had Zuhal een andere rol en was het haar taak om te interpelleren. Maar haar nieuwe opdracht vormt voor haar geen probleem. Het is een vrouw die van aanpakken weet en zoals ze zelf zegt: het maakt niet uit waar je vandaan komt: hier kan iedereen het maken, hier krijgt iedereen kansen.  “We moeten mensen sterker maken en hen vertrouwen geven, in plaats van hen een slachtofferschap aan te praten", zegt ze.

 

Edegemnaar en Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport, Philippe Muyters, zal de staatssecretaris inleiden.

 

Wanneer?  Zondag 12 maart 2017 om 11.00 uur

Waar? Auditorium hotel Ter Elst, Kattenbroek 1 te Edegem.

Inkom: gratis 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is