UIt de gemeenteraad van 22 mei 2017.

Op 22 mei 2017, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

deeldepot
Opstarttoelage voor Deeldepot 2650

De raad keurde een opstarttoelage van 5000 euro toe aan een nieuw initiatief: Deeldepot 2650. Dit initiatief wordt genomen door enkele Edegemnaren. Het idee komt overgewaaid uit Engeland, waar deeldepots alom gekend zijn.

In het Deeldepot 2650 zal je allerhande materialen terugvinden die je kan huren. Kortweg zou je deze plek kunnen omschrijven als een ‘spullenbibliotheek’. Heb je bijvoorbeeld voor een buurtfeest een grote kookpot voor soep nodig? Of misschien wel spelmateriaal? Ben je in je huis of tuin aan het werken en merk je dat je bepaald gereedschap niet in huis hebt? Wel, voor zulke zaken kan je dus terecht bij het deeldepot. Op die manier dien je geen (dure) aankopen te doen en worden de spullen door veel meer mensen gebruikt!

Bovendien werkt zo’n deeldepot buurt- en wijkversterkend. Het zorgt voor een heuse ontmoetingsplaats waar iedere Edegemnaar welkom is. Initiatieven die dergelijke doelstellingen voorop stellen, geven we graag een duwtje in de rug. Daarom kent de gemeente deze opstarttoelage toe.

Op 1 juli start de werking van het deeldepot in het centrum van Edegem. Vanaf dan kan je zelf een kijkje komen nemen en wie weet kan het deeldepot ook iets voor jou betekenen.

Berkenhof

Co-housing op site Berkenhof - DENKEN - DURVEN - DOEN

berkenhof
Binnenkort staat er heel wat te gebeuren op de site Berkenhof. De gemeente gaat via een wedstrijdformule op zoek naar kandidaten die deze site zullen ontwikkelen voor een cohousingproject. Cohousing houdt in dat de bewoners naast hun eigen afzonderlijke wooneenheden ook nog gemeenschappelijke wooneenheden zullen delen.

Het bestuur laat nog veel ruimte vrij in de bepalingen rond co-housing en hoe de site bebouwd zal worden. Dit om de creativiteit van de kandidaten te prikkelen en hen out-of-the-box de site te laten ontwikkelen. Om de kwaliteit van die creativiteit te garanderen wordt er daarom ook gewerkt met de wedstrijdformule. Het ingediende project zal dus punten krijgen op verschillende belangrijke zaken zoals bijvoorbeeld bouwkundige elementen, architecturale elementen, de inpassing in de buurt, de prijs voor de gronden,…

Met dit punt vervullen we niet alleen een doelstelling uit het strategisch meerjarenplan, maar ook uit het woonbeleidsplan. Als bestuur willen we graag nieuwe en alternatieve vormen van wonen stimuleren. Co-housing biedt heel wat voordelen en biedt extra sociale cohesie. De site leent zich perfect voor een dergelijk project.

Wij zijn dan ook fier om dit project met de wedstrijdformule te mogen voorstellen en van start te laten gaan.

 

Erfpachtovereenkomst voor Vic Coveliersstadion

‘Zonet unaniem goedgekeurd in GR’.

VC
De kogel is door de kerk. Na het pijnlijk verdwijnen van Belgica Edegem Sport op de gemeentelijke terreinen van het Vic Coveliersstadion ging de gemeente op zoek naar een mogelijke nieuwe erfpachtnemer.  Na een oproep kwam FC Belgica, een andere traditierijke club, als beste kandidaat uit de bus.  In een unieke samenwerking met Ostan was het snel duidelijk dat beide clubs zeer respectabele en degelijke gesprekspartners waren. Na enkele keren onderhandelen kwamen we dan ook snel tot een definitief akkoord.  Belgica en Ostan zullen de volgende dertig jaren ( en hopelijk nog veel langer ) de voetbaltraditie op Vic Coveliers hoog houden.  Ze nemen ook de investeringsbijdrage voor het kunstgrasveld over maar ‘krijgen’ hiervoor een gloednieuwe grasmat.  Wetende dat Vic Coveliers de eerste voorzitter was van FC Belgica kunnen we misschien zelfs zeggen dat zij terug ‘thuiskomen’.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is