Edegem krijgt loopparcours

Op 30 april 2015

De opkomende looptrend zorgde ervoor dat raadslid Ine Bosschaerts (N-VA) uit Edegem op de gemeenteraad van 27 april 2015 navraag deed bij schepen voor sport Koen Michiels (N-VA) naar de haalbaarheid en mogelijkheid tot het uitstippelen van een heus loopparcours door Edegem. Dit om andere mensen en huidige lopers aan te moedigen om door een mooi stukje natuur van Edegem mee te komen lopen. Raadslid Ine Bosschaerts loopt zelf in en rond Edegem. Het loopparcours zou uitgestippeld worden door Hof Ter Linden en het Fort 5  in Edegem.  

 

Sporten is gezond, ontspannend en vooral leuk en zeker wanneer je sport in groep. Zo denkt ook raadslid Ine Bosschaerts uit Edegem er alvast over. Zij is een fervente jogger en liep afgelopen zondag ook de 10 miles in Antwerpen mee. Ze loopt en traint in en rondom Edegem, een gemeente waar volgens haar vele mooie en veilige plekjes zijn om te lopen of te joggen. Toch mist zij nog een uitgestippeld loopparcours in Edegem, zoals bijvoorbeeld aan de Kaaien in Antwerpen, het Nachtegalenpark,… Dit zou voor Edegem en voor de vele joggers en lopers daar een enorme meerwaarde kunnen betekenen. De grote opkomst van de 10 miles, met zo’n 42.000 lopers bewijst des te meer dat lopen een sport in opmars is. Een looproute is daarom zeker geen overbodig luxe. Zo’n looproute zou andere lopers kunnen aantrekken en zou andere mensen nog meer aanzetten om ook te starten met lopen. Anderen zien lopen moedigt aan en motiveert enorm. Schepen voor sport in Edegem, Koen Michiels, beaamt dat er in Edegem reeds leuke plekjes zijn om te gaan lopen, maar dat er nog geen gemarkeerd loopparcours bestaat tot op heden. Hier komt echter verandering in. De suggestie werd reeds in het meerjarenplan opgenomen en Koen Michiels belooft er deze legislatuur nog werk van te maken. Er zal een pad aangelegd worden met een kilometeraanduiding door Hof Ter Linden het Fort 5 van Edegem. De ganse route zou een vijftal kilometer bedragen. De exacte locatie is nog moeilijk te bepalen om de typische fauna en flora niet te schaden en er moet rekening gehouden worden met de zeer vochtige gebieden. Schepen Koen Michiels belooft iedereen op de hoogte te houden van verdere ontwikkelingen in samenspraak met schepen Goedele Vanderspiegel die betrokken is bij het masterplan rond Hof Ter Linden.

Raadslid Ine Bosschaerts is zeer tevreden met de toekomstplannen en de mooie locatie die voor het loopparcours op tafel liggen. “Een parcours van 5 km zou een mooie afstand zijn. Ik kijk er alvast enorm naar uit om met vele andere lopers op dat parcours te gaan lopen door dit mooie stukje natuur van Edegem!”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is