Gemeente legt de afspraken vast voor ontwikkeling van de site Fortis-Extraction aan de Prins Boudewijnlaan.

Op 27 juni 2015

De site Fortis-Extraction aan de Prins Boudewijnlaan ligt er al jaren verlaten en gevaarlijk bij. Het voormalig bedrijfsgebouw van Extraction-De Smet nv werd onlangs afgebroken. Projectontwikkelaar Condominium heeft concrete plannen om het terrein te ontwikkelen. De plannen om er appartementen in een park te bouwen zijn in volle bespreking. Maar voor het zover is, moeten de krijtlijnen voor de realisatie van het project worden vastgelegd

“De site is vandaag bestemd voor recreatie en bedrijvigheid. Het gebied grenst aan het prachtige groendomein Fort 5/Hof Ter Linden, is vlot bereikbaar en is daarom uiterst geschikt als woonzone. De vraag om te wonen in het groen en toch dichtbij de stad is groot. De opmaak van een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) is noodzakelijk om de bestemming ‘wonen’ mogelijk te maken.”, legt schepen voor ruimtelijke ordening Peter Verstraeten uit.

“Met projectontwikkelaar Condominium sluiten we een overeenkomst die ieders engagement regelt om tot dat nieuwe bestemmingsplan te komen”, verduidelijkt burgemeester Koen Metsu. “De gemeente staat in voor de begeleiding van de opmaak van het RUP en bewaakt de kwaliteit doorheen alle stappen. Het is tenslotte de bevoegdheid van de gemeenteraad om het RUP goed te keuren. De ontwikkelaar verbindt zich ertoe alle financiële lasten te dragen voor alle kosten verbonden aan de opmaak van het RUP en neemt ook de kosten voor de aanpassingen aan de Prins Boudewijnlaan op zich.”

“Het project dat Condominium voorlegt is een plan met veel ruimte voor openbaar groen. Je zal vanaf de Prins Boudewijnlaan via het project kunnen wandelen of fietsen naar domein Fort 5/Hof Ter Linden. De eerste plannen werden al gepresenteerd aan de buurt. In september lichten we de concrete plannen toe aan de ruimere bevolking. We hopen midden volgend jaar rond te zijn met de hele RUP-procedure, zodat men nadien kan starten met de bouw van de appartementen.”

Meer informatie bij dit persbericht?

  • Koen Metsu, burgemeester Edegem, 0477 648 044

  • Peter Verstraeten, schepen voor financiën, 0475 345 404

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is