Museum E! zal uitgroeien tot unieke belevenis voor de hele familie.

Op 16 april 2015

Met museum E! wil Woonzorgcentrum Immaculata een uniek en gastgericht decor uitbouwen, dat je meeneemt in een totaalbeleving en bovendien tot gastvrije zorg inspireert. Het is bedoeld voor bewoners, familie, toekomstige klanten, vrijwilligers, professionele medewerkers en andere partners. Anders dan in andere musea passeren bezoekers door Museum E! vele jaren lang, elke dag opnieuw.

De E! van "Museum E!" staat voor Ervaren. Het museum biedt immers een interactieve, dynamische en stimulerende omgeving voor klanten;  “Samen plezier beleven”, “leren van en met elkaar” en “vormen van nieuwe sociale netwerken” staan centraal.  Het wil bezoekers dichter bij elkaar brengen.

Museum E! leeft en groeit mee met de innovatieve keuzes die de organisatie maakt in co-creatie met bezoekers.  Families en medewerkers geven spontaan mee vorm aan het concept.  Communicatie, participatie en reflectie staan centraal.

Museum E! focust op de publieke ruimten van het woonzorgcentrum: parking, inkom, liften en andere circulatiewegen naar en in café Aster, tuin en wandelpad naar Hof ter Linden. Ruimtes waar residenten wonen vormen de semi-publieke ruimten. Hier ontplooit Museum E! een dynamisch decor met privaat karakter, een decor dat vooral vormen van sociale netwerken tussen bewoners en families ondersteunt.

Op 26 april 2015 van 10 uur tot 18 uur (Erfgoeddag) opent in Immaculata een Museum voor 1 dag. In dit pop-up museum toont en vertelt Erfgoed Edegem verhalen uit de eigen gemeente.

Wij werken aan een uniek woonzorgcentrum waar gastvrije zorg voor bewoners en memorabele belevenis wordt voor de ganse familie!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is