Restauratiewerken Hof Ter Linden worden deze zomer aanbesteed

Op 26 juni 2015

In de gemeenteraadszitting van 22 juni 2015 kregen vier dossiers goedkeuring die nodig zijn om de restauratie van de koetshuizen van het Hof Ter Linden te kunnen aanvatten. Na de aanbesteding deze zomer kunnen  de werken in november 2015 aanvatten. Vanaf 2017 zullen de brasserie en het restaurant van Yannick Van Aeken de deuren kunnen openen. Sinds mei 2015 kunnen parkbezoekers al kennis maken met de gerechten van de voormalig sous-chef van ’s werelds beste restaurant Noma

Sinds 1 maart 2012 zijn de drie overheden, het agentschap voor Natuur en Bos, Kempens Landschap vzw en gemeente Edegem eigenaars van Hof Ter Linden. Samen willen ze dit park uitbouwen tot een natuur- en belevingsgebied waar zachte recreatie centraal staat.

Het domein heeft een grondige opknapbeurt nodig. De koetshuizen en het kasteel Hof Ter Linden zijn beschermd als monument maar zijn in slechte staat. Via de Vlaamse Overheid – Onroerend Erfgoed verkregen de partners in mei 2014 een subsidie van 80% of 1 384 674,32 euro voor de restauratie van de beide koetshuizen.

“In december 2013 werd een marktbevraging georganiseerd waarmee we op zoek gingen naar een private partner voor de invulling voor het kasteel en de beide koetshuizen. Na een jaar van onderhandelen werd de opdracht in februari 2015 gegund aan groep Jo Hageman”, vertelt burgemeester Koen Metsu. “De koetshuizen op het domein worden omgebouwd tot brasserie en restaurant en het kasteel tot businessclub, wijnbar en bed & breakfast. De restauratie van de koetshuizen vangt dit najaar aan. In tussentijd is Yannick Van Aeken, voormalig sous-chef van ’s werelds beste restaurant Noma sinds mei gestart met de build-upfase. In het kasteel kan je nu en dan al genieten van een lekkere pannenkoek of een lekker gerecht in de brasserie. Ook brunches en restaurantavonden staan op het programma.”

 “De gemeenteraad keurde in de zitting van 22 juni 2015 de vier dossiers goed die nodig zijn om de restauratie van de koetshuizen te kunnen aanvatten. Het lastenboek, de raming en de gunningswijze voor de restauratie van de koetshuizen, de aanleg van het binnenplein en het leggen van de ondergrondse leidingen tot in de beide koetshuizen en het kasteel staan nu op de agenda. Daarnaast worden ook de offertes van de nutsmaatschappijen om gas, elektriciteit en riolering van aan de Terlindenlaan tot op het domein te krijgen voorgelegd aan de gemeenteraad”, vult schepen voor natuur Goedele Van der Spiegel aan. “Na de goedkeuring door de gemeenteraad worden de werken deze zomer Europees aanbesteed en krijgen aannemers de kans om hun beste prijs te geven tot 3 september. Eens gegund, kunnen de werken aanvatten in november 2015. Op 1 januari 2017 gaan brasserie en restaurant dan definitief open.”

Meer informatie bij dit persbericht?

  • Koen Metsu, burgemeester Edegem, 0477 648 044

  • Goedele Van der Spiegel, schepen voor milieu, 0495 355 508

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is