Sarah Smeyers over asiel en migratie

Op 21 april 2015

Zondag 19 april was er het aperitiefgesprek met Sarah Smeyers omtrent asiel en migratie.
De vrouwelijke N-VA-bestuursleden waren enthousiast omdat zij deze activiteit konden organiseren. Met Sarah Smeyers als centrale (vrouwelijke) gast waren zij uitermate tevreden, zeker omdat Sarah voor deze gelegenheid de uitnodiging van de Zevende Dag had geannuleerd. Nogmaals hartelijk bedankt, Sarah!

De interesse voor het onderwerp  en voor Sarah’s inzichten over het oude en het nieuwe asiel- en migratiebeleid was groot en dit vertaalde zich in een grote opkomst.
Ze onderbouwde haar uiiteenzetting met een duidelijke Powerpoint-presentatie,  zodat iedereen in de zaal goed kon volgen. Met enkele rake cijfers wist ze het publiek met verstomming te slaan. Nadien volgde de vragenronde, die voor velen  veel te kort bleek. De vele vragen maakten duidelijk dat het onderwerp heel wat stof deed opwaaien.

Het bestuur was ook aangenaam verrast met de aanwezigheid van enkele jongeren van het sinds kort opgerichte Jong N-VA Zuidrand.  Zij bewijzen dat politiek niet saai hoeft te zijn. De boeiende uiteenzetting van Sarah leidde ook bij hen tot prangende vragen en nieuwe inzichten.

Ondanks het feit dat het aperitiefgesprek deels samenviel met de verwelkoming van de nieuwe inwoners, maakten ook de schepenen tijd om langs te komen en de N-VA achterban te begroeten.

Schepen Brigitte Goris overhandigde nadien een mooi boeket bloemen aan Sarah en bedankte haar uitgebreid voor haar boeiende uiteenzetting.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is