Verwelkoming nieuwe inwoners

Op 21 april 2015

De nieuwe inwoners van Edegem werden op zondag 19 april feestelijk onthaald op het Gemeentehuis. Het voltallige schepencollege was hierbij aanwezig. Dit jaar telde de ontvangst van de nieuwe inwoners maar liefst 135 inschrijvingen, een recordaantal. Het concept was dit jaar wel enigszins anders als voordien. Zo was er een treintje dat de nieuwe inwoners door Edegem loodste en hen de mooiste plekjes van Edegem liet zien. Daarnaast konden de genodigden ook kiezen voor verschillende formules met de keuze uit de treinrit en/of een brunch in buffetvorm. Het schitterende weer maakte de verwelkoming en de treinrit helemaal compleet. De smakelijke brunch werd verzorgd door Steakhouse De Pelgrim.

Ook burgemeester Koen Metsu spreekt van een groot succes: “Er was een grote opkomst en het mooie weer maakte de sfeer volledig. Het is enorm fijn om als burgemeester de nieuwe inwoners te kunnen verwelkomen en hen kennis te laten maken met de mooie gemeente die Edegem is. Ik merkte dat ook het nieuwe concept met de brunch en het treintje door Edegem door velen gesmaakt werd. De vele lachende gezichten waren daar het levendige bewijs van. Het verwelkomen van nieuwe inwoners is een traditie die we zeker moeten verderzetten.”

Na afloop kregen alle aanwezige nieuwe inwoners een Zonneblusser mee naar huis als aandenken of als lekkere dorstlesser om deze mooie zondag af te sluiten.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is