Een nieuw prachtig stukje natuur- en recreatiegebied in Edegem.

Op 2 juli 2018, over deze onderwerpen: In de pers

Natuurpunt en de gemeente Edegem creëren een prachtig stukje natuur- en recreatiegebied.

 

Maak kennis met een nieuw stukje Edegems natuur- en recreatiegebied!

 

Natuurpunt en de gemeente Edegem bundelden hun krachten en kochten het 3 hectare grote perceel ‘Aen den Boeren Leeger’ van het OCMW van Antwerpen. Edegem zal  de komende 6 jaren elk jaar 8000 euro bijdragen.

Dit is niet het eerste stuk grond dat de gemeente in die omgeving verwierf. Vorig jaar werd er reeds 1,4 hectare weiland aangekocht. 

“Deze 2 aangekochte gronden betekenen heel wat voor onze lokale inwoners”, vertelt een trotse burgemeester, Koen Metsu. Dit wil zeggen dat ook in de toekomst de volkstuinen van de Kapelaan Smitslaan omringd worden door een groen gebied waar joggers, wandelaars, fietsers,… hun weg zullen vinden. 

“Bovendien creëren we met dit nieuwe natuur- en recreatiegebied ook nieuwe trage wegen én dus meer veilige routes om je te verplaatsen”, vult schepen voor mobiliteit, Birre Timmermans, aan. Dit stuk groen gebied vormt een verbindingszone tussen de Kontichstraat en de Prins Boudewijnlaan. Zo zal iedereen zich op een veilige manier via verschillende trage wegen kunnen verplaatsen. Een nieuwe trage weg en een brug over de Edegemse beek moeten deze nieuwe zone in de 

toekomst verbinden met het Pluyzegembos in Kontich.

Wist je dat? Deze week de werken aan de trage weg ‘het Vinkenpad’ tussen de Boerenlegersstraat en de Kapelaan 

Smitslaan voltooid zullen zijn. De vernieuwing moet meer comfort bieden aan fietsers en wandelaars die er dagelijks passeren. 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is