Gemeenteraad 20 februari 2017.

Op 20 februari 2017, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, In de pers, Straten en Pleinen
pvm

Heraanleg Pieter Van Maldereplein

 

Op de gemeenteraad van februari werd de heraanleg van het Pieter Van Maldereplein en met uitbreiding ook de heraanleg van het voetpad van de Paul Gilsonlaan goedgekeurd.

Een schoolomgeving is breder dan enkel en alleen de schoolpoort. Daarom wordt het voetpad van de Paul Gilsonlaan ook meteen meegenomen en wordt er aandacht geschonken aan de bredere schoolomgeving.

 

Het Pieter Van Maldereplein zal ingericht worden als een woonerf waar voetgangers, en dus ook de vele schoolgaande kinderen, voorrang krijgen. Veiligheid is hier prioritair. Deze veiligheid wordt extra gegarandeerd doordat het woonerfgedeelte afgesloten zal worden met een verdwijnpaal. Er zal dus slechts zeer uitzonderlijk gemotoriseerd verkeer passeren.

 

De rest van de schoolomgeving wordt daarenboven zone 30.

Er zal ook een kiss&ride zone voorzien worden. Kinderen kunnen dan over het nieuw aangelegde en veilig plein zelf naar school. De ouders kunnen zich even op die strook parkeren en meteen hun weg weer verder zetten. Veilig en efficiënt. Deze strook zal na de schooluren tevens gebruikt kunnen worden door buurtbewoners om te parkeren.

 

In de Paul Gilsonlaan zal nog een belangrijke verandering plaatsvinden om de veiligheid te bevorderen. Er zal na de voetpadheraanleg gewerkt worden met geschrankt parkeren. Indien we deze vorm van parkeren niet toepassen, leidt dit tot problemen: voertuigen van de brandweer, maar ook de schoolbus hadden in verleden moeite om te passeren in de straat. Met het nieuwe systeem van beurtelings parkeren lossen we dit knelpunt op. Ook hier wordt het principe van veiligheid primeert gehanteerd.

 

In dit dossier hebben we niet alleen veiligheid laten primeren, maar hebben we er ook zeer bewust voor gekozen om zowel de school als de buurtbewoners te betrekken in het plan voor de heraanleg. We komen op die manier tot een gedragen voorstel.

Met de hele fractie blijven we streven voor betere en veiligere schoolomgevingen!

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is