Gemeenteraad 23 mei 2016.

Op 23 mei 2016

Op de gemeenteraad van 23 mei 2016 werden een aantal belangrijke punten goedgekeurd die we graag hieronder aan u nog even toelichten.

Heraanleg Drie Eikenstraat gaat van start.

Klik hier.

Nood- en interventieplan

Edegem, Hove en Lint werken samen bij noodsituaties. 

Nood- en interventieplan

Het Algemeen Nood- en Interventieplan van Edegem – kortweg ook wel ANIP genoemd – werd goedgekeurd op de gemeenteraad. Een dergelijk plan beschrijft hoe de gemeente omgaat met mogelijke crisis- of noodsituaties. Sinds 2013 zijn gemeenten wettelijk verplicht om een dergelijk plan voorhanden te hebben.

Een ANIP is een zeer nuttig hulpmiddel en instrument voor de hulpdiensten om te weten te komen welke stappen doorlopen moeten worden, wie de coördinatie op zich neemt, wie communiceert,… bij een mogelijke ramp of crisissituatie

De ambtenaar noodplanning zorgt ervoor dat dit plan steeds up to date blijft. Daarnaast werkt de gemeente Edegem op intergemeentelijk niveau samen met Hove en Lint. Samen vormen deze drie gemeenten een veiligheidscel en kunnen zij steeds beroep op elkaar doen.

Een absolute meerwaarde voor onze gemeente om zulk waardevol plan in handen te hebben!

Koetshuizen

HTL
Voor de private invulling van de koetshuizen werd op de gemeenteraad een nieuwe oproep voor de uitbating goedgekeurd. De eerste oproep gebeurde eind 2013, maar na het vertrek van Yannick Van Aeken, één van de belangrijke partners die in 2013 intekende, werd de invulling van de koetshuizen herbekeken. Er wordt nu opnieuw een oproep gelanceerd voor de invulling. In het linkerkoetshuis zal een brasserie komen en in het rechterkoetshuis is ruimte voor meer flexibiliteit. Allerlei voorstellen zijn daar mogelijk: gaande van een bloemenwinkel tot een restaurant. Iedereen kan voorstellen indienen voor de invulling tot 9 september 2016.

Wij hopen alvast op leuke voorstellen die passen in het kader van Hof Ter Linden met haar historische waarde. Spannend!

 

Zoals steeds kan u met al uw vragen en/of opmerkingen terecht bij voorzitter hugo.van.bueren [at] telenet.be (Hugo Van Bueren.)

De volgende gemeenteraad vindt plaats op 20 juni. Ook dan zullen wij weer verslag uitbrengen!

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is