Nieuwe bevoegdheden CBS - persbericht.

Op 13 februari 2019

Persbericht - 11 februari 2019.

Het afdelingsbestuur van N-VA heeft op maandag 11 februari de bevoegdheden van het College van Burgemeester en Schepenen bevestigd. Naar aanleiding van het ontslag van schepen Ine Bosschaert en de voordracht van Albert Follens tot nieuwe schepen werden de bevoegdheden gedeeltelijk herschikt en als volgt toegewezen.

 

Philippe Muyters blijft voorzitter van de gemeenteraad en van de OCMW-Raad.

Burgemeester Koen Metsu, verantwoordelijk voor politie en brandweer, neemt naast de algemene coördinatie, de bevoegdheden burgerlijke stand, communicatie, ondernemen ook internationale samenwerking voor zijn rekening. Hij is ook voorzitter van het Vast Bureau van het OCMW.

Eerste schepen Koen Michiels is schepen voor onderwijs, sport, kunst en cultuur en nu ook voor buitenschoolse kinderopvang.

Schepen Birre Timmermans blijft schepen voor mobiliteit en openbaar domein en toerisme en neemt ook Zuidrand en dierenwelzijn op zich.

Schepen Sofie De Leeuw heeft als schepen voor omgeving (ruimtelijke ordening, natuur en milieu) ook energie en klimaat in haar portefeuille, evenals patrimonium en erfgoed.

De jongste schepen Lawrence Vancraeynest wordt bevoegd voor jeugd, ICT en Smart City, maar ook voor wijkwerking, duurzame ontwikkeling en de nieuwe bevoegdheid organisatieontwikkeling en beheersing.

De nieuwe schepen Albert Follens, de ouderdomsdeken in het College, wordt schepen voor financiën, gezin en kind, publieke dienstverlening en intercommunales.

De voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale dienst neemt als toegevoegde schepen de bevoegdheden senioren, sociale zaken, wonen en personeel voor haar rekening. Zij is tevens voorzitter van het Woonzorgnetwerk.

Participatie, vrijwilligers en intergemeentelijk samenwerking worden niet aan één schepen toegewezen, maar worden door verschillende schepenen in hun domein opgenomen.

De eedaflegging van Sabine Van Lint-Peeters als nieuw gemeenteraadslid en de voordracht van de nieuwe schepen Albert Follens staan op de agenda van de gemeenteraad van 25 februari a.s.

Het N-VA bestuur van  Edegem wenst de nieuwe ploeg alle succes in de komende legislatuur toe!

 

Hugo Van Bueren

Voorzitter N-VA Edegem

 

 

 

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is