Polet verlaat de actieve politiek.

Op 21 januari 2016, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, In de pers

Polet (Verschure-Bauwens) verlaat de actieve politiek.

 

Juni 2006  Nieuw-Vlaams Magazine:

Op de laatste bladzijde verschijnt – als antwoord op de ministeriële oproep aan vrouwen om zich kandidaat te stellen -  een artikel over Polet met als titel: ‘Wel mijnheer Bourgeois, ik neem de uitdaging aan ! ‘  

De gemeenteraadsverkiezingen kwamen eraan. Polet bekleedde de 9de plaats op de kartellijst CD&V-N-VA. Zij werd verkozen. Even leek het erop dat zij schepen van cultuur zou worden (een krant nam zelfs contact op voor een reactie), maar onbekende krachten beslisten daar anders over.

Vanuit haar uitgebreide culturele bagage zou dit ambt haar inderdaad niet misstaan hebben. Muziek, zang, dans en poëzie waren in haar leven steeds uitdrukkelijk aanwezig. Haar grote liefde voor taal en voordrachtkunst is ons goed bekend. Wij zagen haar o.m. regelmatig als presentator van de aperitiefconcerten en in voordrachtsessies.

Zes jaar lang was Polet onze (enige) rots in de branding en probeerde ze zich in de meerderheid staande te houden. De meerderheid was erg nipt en nationaal was het kartel reeds in 2008 opgedoekt. Op de (kartel-)fractievergaderingen, waaraan ik zelf het laatste anderhalf jaar deelnam, kwamen wij, als vertegenwoordiger van de stilaan herboren N-VA, meermaals onder druk te staan; niet in het minst toen men gans op het einde van de legislatuur nog snel extra-legale voordelen wilde toekennen aan enkele kaderleden, waarvoor de volgende meerderheid zou moeten opdraaien.

Na de laatste gemeenteraadsverkiezingen (oktober 2012) konden wij (eindelijk) ervaren wat het betekent echt zelf, als N-VA, bestuursverantwoordelijkheid te dragen. Polet vonden wij bereid om ons via een Ocmw – mandaat, nog drie jaar te ondersteunen.  Haar ervaring en kennis van het gemeentelijke politieke landschap konden wij goed gebruiken. Vanaf 1 januari  j.l.  werd zij in de Ocmw-raad opgevolgd door Patricia Dierickx.

Drie jaar lang heeft Polet zich ingezet, met vooral veel aandacht voor senioren en minderbedeelden (ook via haar mandaat in het LAC – de lokale adviescommissie, bevoegd voor energieleveringen ingeval van betalingsachterstand).

Samen met haar heb ik kunnen ervaren hoe groot de impact van het Ocmw is en hoe belangrijk een goede werking om het hoofddoel te realiseren, nl. ‘éénieder toelaten een leven te leiden dat beantwoordt aan de menselijke waardigheid’.

Als overtuigde Vlaming heeft Polet de laatste tien jaar een hele evolutie meegemaakt. Alle respect voor hen die er waren toen het voor onze partij moeilijk was. Samen met Miel (Claessens), Roland (Myin), François (Spiessens) en Bert (De Wit) heeft Polet de partij in Edegem doorheen deze moeilijke jaren geloodst.

Tekst op de verkiezingsaffiche (2006) van Polet:

Je kunt geen ‘politiek’ verzinnen die de mensheid samen bindt,

‘samen’ is alleen maar ‘samen’ als het in het hart begint.   (Toon Hermans)

Uit dank, 

Julien Delarbre

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is