Politieraad kiest Ivo Vereycken als nieuwe korpschef voor HEKLA

Op 27 februari 2019, over deze onderwerpen: In de pers

De politiezone HEKLA (Hove, Edegem, Kontich, Lint, Aartselaar) draagt de 55-jarige Edegemnaar Ivo Vereycken voor als nieuwe korpschef van de zone. De politieraad verkoos de huidige directeur operaties van de dienst speciale eenheden (DSU) boven de Antwerpse diensthoofd federale wegpolitie Wim Redig. 

 

Nadat zij op 16 januari 2019 voor de selectiecommissie verschenen, werden beide gegadigden zeer geschikt bevonden voor de vacante topfunctie binnen Hekla. Hun beide kandidaturen werden ter stemming voorgelegd aan de politieraad in de zitting van woensdagavond 27 februari 2019. Ivo Vereycken werd als eerste gerangschikt, Wim Redig als tweede. De politieraad volgde in de geheime stemming het beoordelingsverslag en koos Vereycken als nieuwe korpschef.

 

Ivo Vereycken startte zijn carrière in 1982 bij de rijkswacht. Na zijn opleiding maakte hij carrière binnen de verschillende diensten van het Speciaal Interventie Eskadron en de Speciale Eenheden. Hij was er onder meer verantwoordelijk voor bewakingsopdrachten, onderhandelaar en coördinator bij interventie-opdrachten binnen de georganiseerde criminaliteit en terrrorisme. Zijn sporen verdiende hij vanaf 2001 als Directeur Operaties bij de Directie Speciale Eenheden. Tot op heden is hij er verantwoordelijk voor het uitwerken en opvolgen van de interdepartementele provisie Terro, met extra budgetten naar aanleiding van de terreuraanslagen in Zaventem en Brussel. Tot slot is hij ook gastdocent bij ANPA (school officieren) en Campus Vesta (postgraduaat Rampenmanagement). Hij is gehuwd en vader van twee kinderen.

 

Volgens Hekla-voorzitter Koen Metsu (N-VA) hebben de leidinggevende capaciteiten in combinatie met de ijzersterke operationale inzichten van Ivo de doorslag in de keuze gegeven. “Het HEKLA-schip zal kunnen rekenen op een empathisch kapitein die zich zeer actiegericht zal ontfermen over het veiligheidsplan. Zijn ambitie is om het HEKLA-team naar een nóg hoger niveau te tillen. Ik heb mogen vaststellen dat hij als geen ander beseft dat het menselijk kapitaal van groot belang is voor onze zone. Ik geef Ivo Vereycken daarom mijn volle vertrouwen. Met zijn lange ervaring en voortreffelijke referenties is hij de geschikte man voor deze ambitieuze functie.”


De akte van voordracht tot benoeming van Ivo Vereycken vertrekt eerstdaags ter ondertekening naar koning Filip. Pas wanneer die zijn goedkeuring heeft gegeven, heeft Hekla officieel een definitieve opvolger voor uittredend korpschef Lee Vanrobays.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is