Spaghettislag sponsort Sofie en Celine op weg naar Special Olympics Wereldspelen

Op 20 maart 2023

Spaghettislag sponsort Sofie en Celine op weg naar Special Olympics Wereldspelen

Afgelopen zaterdag organiseerden we samen met Jong N-VA Edegem een spaghettidag ten voordele van g-gymnasten Celine Ramaekers (22) en Sofie Bruyninckx (26) hun deelname aan de Special Olympics Wereldspelen in Berlijn. “Het was een groot succes, maar vooral een super sfeervolle dag met de steun van ruim 110 eters tijdens de middag- en avondshift. Celine deed het na afloop al in een speech, maar ik kan alle aanwezigen en de vele helpende handen niet hard genoeg bedanken voor hun bijdrage. Samen voor meer sociale participatie”, zegt jongerenvoorzitter Jimi Claeys.

In ontmoetingscentrum De Schrans verzorgden naast de Schrans-familie, verschillende bestuursleden samen met enkele vrijwilligers de organisatie. Edegemnaren Dave Bracke en Nadja De Ridder van eetcafé De Broodwinning bereidden de lekkere bolognaisesaus die op vele complimenten kon rekenen. “Alles is vlot verlopen dankzij ons topteam. Sofie en ik hebben ook de ganse dag meegeholpen bij het opdienen van de spaghetti en de dessertjes”, zegt bestuurslid Celine die daarnaast erg actief is bij de jongerenwerking van N-VA op nationaal en lokaal niveau.

Vrienden en familie van Celine en Sofie hielden in oktober al een padeltornooi als benefiet. De opbrengst van deze twee sponsordagen gaat integraal naar Celine en Sofie zodat zij hun droom in Berlijn kunnen waarmaken: deelnemen aan het grootste recreatieve evenement voor sporters met een verstandelijke beperking. Met het opgehaalde bedrag wordt de inschrijving voor de wereldspelen betaald voor Celine, Sofie en hun coaches. “Het doet ontzettend deugd dat zoveel mensen ons steunen. We hopen hiermee Special Olympics wat meer onder de aandacht te brengen”, aldus Celine Ramaekers.

Jimi Claeys: “De meeste clubs die leden met een verstandelijke beperking hebben zijn aangesloten bij een sportfederatie zoals G-Sport Vlaanderen in kader van het integratiebeleid. Het wekelijkse sportwerk van de deelnemers gebeurt onder de vlag van deze clubs. Zij kunnen rekenen op steun vanuit Vlaanderen. De voorbije jaren deed Special Olympics Belgium voor zijn activiteiten ook al een beroep op de evenementensubsidies van Sport Vlaanderen via een aparte categorie ‘laagdrempelige G-sportevenementen’. Recent stond onze schepen en Vlaams Parlementslid Philippe Muyters opnieuw op de barricaden voor meer ondersteuning voor G-Sporters. Samen met collega’s van meerderheid én oppositie schreef hij een resolutie met een aantal aanbevelingen aan de Vlaamse Regering, als aanvulling op het huidige beleid. De financiële middelen zijn uiteraard niet eindeloos, wat maakt dat ze zo efficiënt mogelijk moeten verdeeld worden.  [JC1] 

Op naar Berlijn

In de discipline artistieke gymnastiek zullen Celine en Sofie binnenkort het beste van zichzelf geven op de Nationale Zomerspelen in Mechelen van 17 tot 20 mei. Vorig jaar waren Celine en Sofie al de beste in de onderdelen balk, sprong, vloer en op de brug met ongelijke leggers. Maar Berlijn is toch het hoogtepunt voor de twee atletes. De meisjes zullen er alles aan doen om Olympisch goud mee naar huis te nemen. Een aantal van onze leden zullen zelf naar Berlijn afzakken om voor hen te supporteren. Blijf op de hoogte van alle avonturen via Facebook @Special.gymnast.celine en Instagram @special_gymnast_celine.

 G-Sporters verdienen verdere ondersteuning

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is