Herontwikkeling site Agfa IV.

Op 21 maart 2016, over deze onderwerpen: In de pers, Gemeenteraad

50 sociale huur- en koopwoningen bij herontwikkeling Site Agfa Gevaert.

Voor de herontwikkeling van de site Agfa IV (Agfa Gevaert) startten de gemeente Edegem en projectontwikkelaar Re-Vive een gezamenlijk traject. Op de gemeenteraad van 21 maart werden de belangrijkste krijtlijnen voorgelegd en ter stemming gebracht. Eén van die krijtlijnen is het sociaal objectief van 15% van de woningen.

Schepen Brigitte Vermeulen-Goris is verheugd om op de gemeenteraad te mogen melden dat maar liefst 15% van de woningen op de site Agfa IV sociale huur-of koopwoningen zullen zijn. Concreet zullen er 25 sociale huurwoningen en 25 sociale koopwoningen op de site gevestigd worden.

De schepen gaat verder en geeft een stand van zaken over het te halen sociaal objectief tegen 2025 voor de gemeente Edegem. Daaruit blijkt dat we in Edegem zeker goed bezig zijn om dat objectief te halen. In totaal moeten we tegen 2025 90 sociale koopwoningen en 152 sociale huurwoningen extra gerealiseerd hebben. In 2016 realiseerden we reeds 59 sociale huurwoningen. Voor de komende jaren zijn er nog eens 80 koop- en 67 huurwoningen gepland. Dat wil concreet zeggen dat we nog op zoek moeten naar 10 koop-  en 8 huurwoningen. We moeten dus zeker nog een inspanning leveren, maar schepen Vermeulen-Goris is ervan overtuigd dat dit geen probleem zal zijn en heeft er het volste vertrouwen in. 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is